Buurtbrief van ons aan de bewoners van de Keizersgracht

Vandaag hebben we als opwarmertje voor aankomende zaterdag alvast een kleine bescheiden actietje gedaan. Onderstaande buurtbrief hebben we verspreid om bewoners op te roepen een gemakkelijk en ludiek tegengeluid te laten zien, als de anti-abortus fundies door hun straat lopen.

Beste bewoners van de Keizersgracht,

Op a.s. zaterdag 12 december demonstreren wij voor het recht op abortus en keuzevrijheid van de vrouw. En dat is nodig! Op deze dag namelijke, zal de fundamentalistisch- christelijke organisatie Schreeuw om Leven hun jaarlijkse anti- abortus herdenkingstocht door de binnenstad van Amsterdam lopen. Tijdens deze tocht, die o.a. via de Keizersgracht naar de Keizersgrachtkerk zal gaan, propageert deze organisatie openlijk haar anti- abortus standpunt door o.a. met tekstborden en met uitvergrote en misleidende foto’s van ongeboren foetussen te lopen.

Naast deze openbare optocht is Schreeuw om Leven, net als organisaties als de VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) ook erg actief in de ondoorzichtige politieke lobby. En met het aantreden van de Christenunie in het huidige kabinet, is het recht op abortus in Nederland opnieuw op losse schroeven komen te staan. Zo wordt er op dit moment een voorstel in de Tweede Kamer behandeld over het beperken van de uitgifte van de abortuspil. Ook is de onneutrale VBOK gevraagd als adviseur bij de ontwikkeling van abortus richtlijnen. Bovendien misleiden dergelijke pro-life organisatie zwangere vrouwen door zich in de Gouden Gids te adverteren als abortuskliniek.

Wij, de Dolle Mollies- een bonte verzameling vrouwen, mannen en alles wat daartussen zit – organiseren daarom een tegengeluid. We demonstreren vóór het recht op abortus en keuzevrijheid van de vrouw. En om duidelijk te maken dat we hen niet de ruimte geven om hun intolerante inperkingen en acties tegen het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw tentoon te spreiden.

Aan u als bewoner van de Keizersgracht, zouden we willen vragen om op 12 december uw steun voor het recht op abortus kenbaar maken. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een roze of paarse vlag / stuk stof, of een regenboogvlag uit te hangen.
En natuurlijk bent u van harte welkom om aan te sluiten bij onze tegendemonstratie, en uw stem te laten horen voor het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw.

Met vriendelijke Groeten,

De Dolle Mollies