Info/discussieavond

You are currently browsing the archive for the Info/discussieavond category.

Op woensdag 13 april  organiseren de Dolle Mollies en AFA Nijmegen een info- en discussieavond over seksisme, stereotypering en de rol van de reclame-industrie hierin.

In:
De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
18:30 uur soep, start 20:00 uur

Op zondag 6 maart organiseren we wederom een info- discussieavond over de invloed van de schoonheidsindustrie en advertentie-beelden op het (zelf)beeld van vrouwen, ditmaal in Zaandam.Onder andere aandacht voor de manier waarop het vrouwelijk lichaam tot object wordt gemaakt en gebruikt wordt om producten te kopen, waarbij tegelijkertijd schoonheidsidealen en gender- stereotypen worden vastgesteld.
Met clips uit de documentaires “Beperkt Houdbaar” (nederlands gesproken, engels ondertiteld) en “Killing us Softly 3: Advertising’s image of women” (engels gesproken).
Tijdens de avond willen we vooral aanzetten tot een goede discussie over dit thema.

18:00 soep
19:00 start
Mauvestraat 162, Zaandam

** English translation
On saturday 18th september, de Dolle Mollies organize another info- and discussionnight. The evening is about the impact of the beauty industry and advertising- images on the (self)image of women. Focus on how the objectification of the female body is used for selling products, setting beauty- standards and gender-stereotypes at the same time.
With clips from the documentaries “Beperkt Houdbaar” (dutch spoken, with english subtitles) and “Killing us Softly 3: Advertising’s image of women” (english spoken).
During this evening we hope to open up a good debate around this theme.

18:00 soep
19:00 start
Mauvestraat 162, Zaandam

Op donderdag 3 maart wordt “Underground Women’s State” vertoond. Een film over de strijd van vrouwen rondom de abortuswetgeving in Polen.
Film met introductie begint om 19:00 in de Bollox (Eerste Schinkelstraat 14-16). Vanaf 21:00 bands in de OCCII (Amstelveenseweg 134).

Op 23 februari nemen we deel aan een debatavond in Groningen, georganiseerd door de Feministische Actiegroep Groningen. Tijdens de avond zal een panel van zes feministen met elkaar en het publiek in debat gaan aan de hand van stellingen over de politiek, de samenleving en de verhouding tussen mannen en vrouwen.

Het idee voor de avond kwam voort uit de behoefte het feminisme als stroming en mogelijkheid onder de aandacht te brengen op een positieve manier. De FAG bestaat sinds najaar 2010 en organiseert informatie- en debatavonden over ongelijkheid, emancipatie en feminisme.

In het panel zitten de anarcha-feministische groep de Dolle Mollies, de FAG, Elise van Alphen eindredacteur van tijdschrift LOVER, Dylan Rijsbergen schrijver van Het onbehagen van de man, Linda Duits gepromoveerd op meisjesculturen en Anneke Ribberink universitair docent aan de VU en auteur van Leidsvrouwen en zaakwaarneemsters. Een geschiedenis van de aktiegroep Man Vrouw Maatschappij. Het debat wordt geleid door Barbara Henkes, universitair docent aan de RUG.

Meer informatie is ook te vinden op:
www.FeministischeActiegroepGroningen.nl
fag.groningen@gmail.com,

Zaterdag 13 november

Infoavond over abortus in Nederland van de Dolle Mollies

20 uur

Flat Hunzerheem, Populierenlaan 1, Groningen

Niet aleen in Groningen is er een infoavond georganiseerd. In de komende periode organiseren we op verschillende plekken in het land een info- avond over het recht op abortus in Nederland. Tijdens deze avond laten we een documentaire van Andere Tijden zien over de geschiedenis van het recht op abortus in Nederland. Aan de hand daarvan geven we een korte schets van de huidige stand van zaken en willen we onder andere
discussieren over de vraag of er een noodzaak bestaat in Nederland dit thema op de voorgrond te blijven plaatsen.

Bovendien willen we iedereen uitnodigen om mee te denken over het organiseren van acties als tegenreactie op de aankomende pro-life demonstratie die jaarlijks door christenfundamentalisten gelopen wordt.
Andere jaren liepen zij hun kruistocht tegen abortus altijd in Amsterdam, maar dit jaar is men uitgeweken naar Het Plein in Den Haag, op 11 december. We vragen je mee te denken op je eigen creatieve wijze de christenfundamentalisten te laten horen, zien en ruiken dat wij ons het recht op abortus nooit laten afpakken!

De infoavonden zullen gegeven worden op:
- Zaterdag 12 november in Groningen, 20:00
Flat Hunzerheem
Populierenlaan 1

- Maandag 15 november in Den Haag 20:00
Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17

In Amsterdam zullen twee korte info- en mobilisatie/brainstorm avonden
gegeven worden rondom de demonstratie op 11 december:
- maandag 29 november in Joe’s Garage
- donderdag 2 december in de Molli, met benefiet- voku
Als mensen ook behoefte hebben aan een infoavond en brainstorm, laat het ons weten  en we nemen contact op.

Tot dan!
De Dolle Mollies

Op zaterdag 18 september organiseren de Dolle Mollies een info- & discussieavond over de invloed van de schoonheidsindustrie en advertentie-beelden op het (zelf)beeld van vrouwen.

Onder andere aandacht voor de manier waarop het vrouwelijk lichaam tot object wordt gemaakt en gebruikt wordt om producten te kopen, waarbij tegelijkertijd schoonheidsidealen en gender- stereotypen worden vastgesteld.
Met clips uit de documentaires Beperkt Houdbaar en Killing us Softly 3: Advertising’s image of women.
Tijdens de avond willen we vooral aanzetten tot een goede discussie over dit thema, en wellicht dat we na afloop geinspireerd zijn om met onze eigen boodschap de straat op te gaan?

Zaterdag 18 september, MKZ, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam.
Deur open 19.30, start 20.00.
Met taart en Dolle Mollie infostand.

** English translation
On saturday 18th september, de Dolle Mollies organize another info- and discussionnight. The evening is about the impact of the beauty industry and advertising- images on the (self)image of women. Focus on how the objectification of the female body is used for selling products, setting beauty- standards and gender-stereotypes at the same time.
With clips from the documentaries Beperkt Houdbaar (with english subtitles) and Killing us Softly 3: Advertising’s image of women.
During this evening we hope to open up a good debate around this theme, and maybe after that we are inspired to act and bring some messages into the streets?

Saturday 18th September, MKZ, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam.
Door opens 19.30, start 20.00. With pie and infostand. The evening will be bilingual.

Zaterdag 7 augustus presenteren de Dolle Mollies de zomeravond roadmovie; Thelma & Louise.

Zaterdag 7 augustus in de Bollox
Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
open 20uur, film 21uurNatuurlijk weer met heerlijke cake en taart en de geweldige Dolle Mollie stand met zines, buttons, patches en !nieuw! Dolle Mollie ondergoed!!!
Dat alles natuurlijk in een anarcha-feministisch jasje!

Na succesvolle en inspirerende avonden in Amsterdam en Den Bosch, zijn we gevraagd om ook in Zwolle een discussie- avond te organiseren over de noodzaak van de hedendaagse vrouwenstrijd.

We zullen vertellen over onze ideeën, doelen en acties tot nu toe. Daarnaast willen we vooral aansporen tot discussie over feminisme in het algemeen, haar nut anno 2010 en de verschillende deelstrijden en actiemogelijkheden die toegepast kunnen worden. Bovendien zullen we ook deze avond de film Vogliamo anche le Rose vertonen, waarin een beeld wordt geschetst van de seksuele revolutie en de feministische beweging in de jaren ’60 en ’70 in Italië.

Dit alles op woensdag 23 juni in Sociaal Centrum Het Zwarte Water in Zwolle (Zwartewaterallee 8 ) http://hetzwartewater.blogspot.com

Open 20:00, start 20:30
Entree gratis

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit om op 10 april naar de informatieavond rondom het thema abortus in Nederland te komen.

We hebben deze avond georganiseerd mede naar aanleiding van de (dreigende) sluiting van abortusklinieken in Amsterdam en de hernieuwde opkomende christelijke lobby tegen abortus. Ook hebben wij de afgelopen twee jaar demonstraties georganiseerd voor het recht op abortus, die naar onze smaak heel matig bezocht werden. De vraag is, waarom?

Voor deze avond hebben we een aantal gastsprekers uitgenodigd. We hopen te informeren over de geschiedenis van abortus en de abortuswetgeving in Nederland, en de huidige situatie in Nederland en specifiek in Amsterdam te bespreken. Daarbij willen we op deze avond bovenstaande bediscussieren en ook meer concreet bespreken wat er gedaan kan worden tegen de anti-abortus tendensen in Nederland.

Na onze eerste succesvolle info- en filmavond in de MKZ zijn we ook uitgenodigd om een soortgelijke infoavond in Den Bosch te presenteren. De drukbezochte avond op 7 maart en de discussie die er werd gevoerd, liet blijken dat er blijkbaar een grote behoefte is om over feminisme en vrouwentrijd te praten, te discussieren en actie te onder nemen. Hopelijk wordt het  in Den Bosch net zo succesvol:

« Older entries