Verslag Optocht Dolle Mollies van 12-12-2009

Vanaf 13uur verzamelden zo’n 100 pro-choice activisten zich op de Dam. We ontvouwden de spandoeken, startte de muziek en begonnen met het uitdelen van flyers én condooms.

De christenfundies blijken ook onze oproep goed gelezen te hebben en kwamen ook prompt om 13uur, inlcusief een stapel ’stop abortus nu’ borden en andere propaganda.

Onze muziek werd afgewisseld met leuzen geroep en een aantal sprekers. Passanten waren vrijwel allemaal geshockeerd over de pro-life demonstratie en er sloten zich zelf enkele mensen aan bij de pro-choice optocht.

De pro-choice groepen waren zeer divers. Van Dolle Mollies tot abortusartsen en verplegend personeel, kinderen en de ‘oude’ Dolle Mina’s.

Vanaf de aankomst op de Dam was het duidelijk dat de politie, die overigens was uitgerukt met 5 ME-wagens, 4 stillen-wagens en tientallen ‘gewone’ agenten, was gekomen om de pro-life demonstratie te ‘beschermen’. Dit betekende dat de Dolle Mollies werden omsingeld door de smeris en ons op 30 meter van de fundies hield.
Het is duidelijk dat de schreeuw om leven mensen hun vertegenwoordigers in het kabinet hebben en daardoor de steun van politie en justitie.
Maar wij hebben ons niet laten kennen. Op verschillende punten hebben de Dolle Mollies de smeris laten zweten door onverwachts door te lopen, om te draaien of te gaan rennen. En met succes, want toen de pro-life mensen de keizersgacht-kerk binnengingen, braken de Dolle Mollies langs een politie-linie heen en lukte het uiteindelijk toch om hen duidelijk te maken wie wij zijn en wat wij vinden.

Ondanks de goede stemming waarin mensen op elkaar letten heeft de politie toch 3 mensen weten op te pakken. Zij waren wederom erg hardhandig met de pro-choice mensen. Zo werd 1 vrouw hardhandig op de grond gesmeten door 3 stillen! Meer info over hen zal volgen…

Tot slot willen de Dolle Mollies haar mede-activistes/en bedanken die de trappen naar de kerk dermate besmeurd hadden met bloed-rode verf dat de pro-life mensen via een zij-ingang naar binnen moesten.
Vanaf de andere kant van de gracht hebben wij erg genoten van de op hun knieën schrobbende christenen.

Iedereen die er was, bedankt! en de Dolle Mollies laten spoedig weer van zich horen!!!

Security Code: